Nieuwsbrieven senioren

Geslaagde openingsceremonie Pre-olympisch toernooi Haps

Beste allemaal,

Zoals elke editie van de Olympische Spelen worden geopend met een openingsceremonie, werd ook in Haps gisterenavond het 55-jarige jubileumtoernooi officieel geopend. De ceremonie begon met het aansteken van de Olympische fakkel. Onder luid gejoel van de menigte en bijbehorende muziek werd de fakkel binnengedragen door de oudste deelnemer aan dit toernooi, Leo van der Poel, tesamen met de jongste deelnemer aan het toernooi, tevens kleinzoon, Max Janssen.

Ook de landenoptocht, in het toernooi voor het gemak continentenoptocht genoemd, kon niet achterblijven. Alle aanwezige sporters, vooropgelopen door hun captain met een gekleurde vlag, liepen met hun teamgenoten door het park waarna zij tesamen met het aanwezige publiek een erehaag vormden.

 

Het belangrijkste bij de Olympische spelen is niet het winnen maar het deelnemen, zoals het in het leven niet begonnen is om te veroveren, maar om het leveren van een goede strijd”. Onder de bezielende leiding van Voorzitter Wedstrijdcommissie, Michel Jillissen, die het toernooi met mooie woorden officieel opende was het daarna de eer aan Leo en Max om het Zoetsmeer Holland House formeel te openen. Het Zoetsmeer Holland House zal deze week dé plek worden waar het Zoetsmeer gevoel volledig tot uitbarsting kan komen.

En zo werd in het prachtig aangeklede Olympisch dorp, waarbij zelfs ‘Louis de verlosser’ zijn plekje heeft gevonden, het startsein gegeven voor de eerste wedstrijden van dit spraakmakende toernooi.

Alle deelnemers uit de verschillende continenten, inclusief het speciaal voor dit toernooi bedachte Antartica met de kleur wit, deden hun uiterste best om de dagprijs binnen te halen.Zo zijn er elke dag 3 medailles te verdelen voor het team met de meest behaalde punten; brons, zilver en goud. Na dag 1 werden de medailles als volgt verdeeld:

  1. Goud – Team Azie (geel)
  2. Zilver – Team Afrika (zwart)
  3. Brons – Team Europa (blauw)

Namens Team Azie, mocht Peter Toonen de gouden plak in ontvangst nemen.

Tijdens de wedstrijden waren de weersomstandigheden ideaal dus ook het publiek kon onder het genot van een heerlijk drankje genieten van de spannende partijen. En het werd nog lang gezellig die avond!

« Terug