Nieuwsbrieven senioren

Dag 2: Pre-Olympisch toernooi TV de Zoetsmeer

De precieze oorsprong van de Olympische Spelen in de Klassieke Oudheid is niet bekend, maar verschillende mythen en legenden doen de ronde. Eén hiervan vertelt dat de Olympische Spelen ingevoerd zijn door de oppergod Zeus nadat hij de Titaal Kronos had verslagen. Het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit wat destijds de reden was. Onze reden voor een toernooi is het 55 jarige jubileum, welke dit jaar plaatsvindt.

Na de geslaagde openingsceremonie en de mooie partijen van de maandagavond, werd er ook op dinsdag weer hard gewerkt om de nodige puntjes binnen te halen. Alle teams zwoegden en zetten hun beste tennisbeentje voor om de supertiebreaks winnend af te sluiten. Ondanks de duistere voorspellingen zat het weer toch mee en de drank vloeide daardoor rijkelijk.

Nadat de laatste partijen hun slag hadden geslagen was het tijd voor de prijsuitreiking.  Welk continent viel vandaag in de prijzen was de vraag. Het antwoord kwam voorspoedig en de huldiging was al gauw daar. Michel kon vrij vlot bij team Groen (Australie) de spanning uit het gezicht halen door aan te geven dat zij deze dag helaas niet in de prijzen vielen. De verbijstering was groot. Team Azie die op maandag nog glorieus overwon, zag haar gouden plak ditmaal om de nek van Afrika verdwijnen en moest het doen met een zilveren medaille. Team rood ging er vantussen met de bronzen medaille zodat de stand van dinsdag als volgt was:

  1. Goud – Team Africa (zwart)
  2. Zilver – Team Azie (geel)
  3. Brons – Team America (rood)

Hierdoor wordt de medaillespiegel als volgt:

Continent Goud Zilver Brons

Medaillespiegel Pre-Olympische spelen TV de Zoetsmeer

 Azie

1 1 0

 Afrika

1 1 0

 Europa

0 0 1

 America

0 0 1

 Australie

0 0 0

 Antartica

0 0 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan allen die meegespeeld hebben, dank voor jullie sportieve en moedige bijdrage. Vanavond weer nieuwe ronde en nieuwe kansen. De punten worden nl. niet cumulatief opgeteld, maar worden per dag apart uitgereikt. Success allemaal!

 

« Terug