TV De Zoetsmeer neemt Tri-tennis muur in gebruik

13 juni 2022

Op zaterdag 11 juni is tijdens een druk bezocht Ouder-kind toernooi de nieuwe Tri-tennis XL tennismuur van Tennisvereniging De Zoetsmeer in gebruik genomen. De Tri-tennis muur bestaat uit een speelveld van weerbestendig zeil dat aan veren in een metalen frame hangt. Wanneer kinderen de bal tegen het speelveld slaan, zal de bal altijd met dezelfde lage snelheid terugkomen, ongeacht de snelheid waarmee de bal geslagen wordt. Naast het ‘fun’-aspect heeft de Tri-tennis muur ook een educatief aspect. De oefenmuur kan namelijk gebruikt worden om alle basisslagen (forehand, backhand, service) technisch aan te leren of te verbeteren. Zo bieden we als vereniging een laagdrempelige manier om tennissen te leren en te oefenen.  

De Tri-tennis muur is aangeschaft met behulp van het sponsorbudget van Bedrijvenpark Laarakker en het uitvoeringsbudget van het Sportakkoord Gemeente Land van Cuijk. Wij willen Bedrijvenpark Laarakker en de Gemeente Land van Cuijk dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdragen!  

De mobiele Tri-tennis muur is aangeschaft met als doel om potentiële jeugdleden kennis te laten maken met tennis en zo meer kinderen aan het bewegen te krijgen. Een ander doel is dat we bestaande jeugdleden meer naar de tennisbaan willen krijgen om daar te oefenen op de tennismuur. De oefenmuur wordt ingezet tijdens diverse activiteiten, zoals de ‘Maak kennis met tennis’ dagen, (vrije inloop)trainingen, etc. Ook tijdens (finale)weekenden van senioren-toernooien zal de oefenmuur worden opgesteld, zodat jong en oud en ook niet-leden er dan op kunnen spelen. De nieuwe tennismuur is met name aangeschaft voor de jeugd, maar uiteraard kunnen ook seniorenleden er gebruik van maken. 

Tri-tennis kan gespeeld worden in verschillende uitdagende spelvormen. Check de link waarin deze spelvormen uitgelegd worden.

Spelvormen Tri-tennis (1).pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 324 565

Tennisvereniging "De Zoetsmeer"

Zoetsmeerweg 14
5443 NH Haps

KVK-nummer

40215811